Kärlek för fordon, miljö och hem

Bilar, nyteknik och hemmet

Hem

Risker med att inte Städa Köket

Du undrar säkert vad som händer om du inte kan städa köket. Det kan faktiskt medföra en hel del faror, särskilt om ditt kök används i ett företag eller en restaurang, där kvalitet och hygien är av yttersta vikt.

För du inte ska glömma städa ditt har vi skapat en lista med hjälp av husmorssidan minbaby.se över de viktigaste konsekvenserna eller riskerna med att inte städa ditt kök. På så sätt kan du bli mer driven att städa det själv eller sugen efter ett städföretag som är specialiserat på kök.

Om du vill ha fler tips för köksstädning så kan du besöka cookpo

Städa Köket

1) Skadliga mikroorganismer

En av de största riskerna med att inte städa köket är uppkomsten av farliga mikroorganismer. Genom att inte städa ditt kök är uppkomsten av farliga mikroorganismer mer sannolik.

Dessa kommer att hitta i matresterna och i värmen och en idealisk miljö för dem att börja växa. Med en högre koncentration av mikroorganismer kan i sin tur risken för att drabbas av en matförgiftning eller någon annan typ av sjukdom bli större.

2) Böter

När det gäller en restaurang eller ett storkök kan risken för att inte tvätta och städa köket ofta leda till att du drabbas av en häftig böter. Det innebär att ett smutsigt kök kan till och med leda till stängning för att man inte har tillräckliga hygieniska förhållanden.

Skulle detta även bli känt kan det leda till kundtapp.

3) Fett och smuts

Förekomsten av fett och smuts kan leda till många problem, till exempel att locka till sig skadedjur, ge köket ett smutsigt utseende eller till och med få det att fungera sämre.

Fett är till exempel flyktigt, vilket kan leda till att det fattar eld. Dessutom kan fett och smuts göra golv och ytor mycket halare.

4) Råttor, möss och insekter

Som vi redan har berättat kan ett smutsigt och att inte städa köket göra att skadedjur, råttor, möss, insekter och andra skadedjur hittar till köket oftare.

Därför är det bäst att städa köket om du vill hålla skadedjur borta. Antingen kan du hålla det rent själv själv eller så låter du ett städföretag göra det åt dig.

5) Ökat slitage

Den sista risken du står inför är det faktum att spisar kan drabbas av ökat slitage om du inte rengör dem ofta. En spis som är full av fett och smuts samt matrester värmer inte lika bra och kommer att generera mycket rök och smuts.

När det gäller kåpor och rökutdragare bör du veta att ackumulerat smuts gör att de inte fungerar på samma sätt och till och med genererar mer stress på motorerna i deras fläktar. Samma sak händer med andra apparater där ansamling av smuts påskyndar deras slitage och skador.

Bedriver du ett kök i någon av dess former rekommenderar vi ett ordentligt städföretag. Många krögare runt Stockholm rekommenderar IShine fick vi veta när vi ringde och frågade.

Har du nyss målat och ska städa? läs wishantara hur du ska städa och bevara färgen