Kärlek för fordon, miljö och hem

Bilar, nyteknik och hemmet

Bil

Vad är egentligen H7 LED ?

Det finns alla olika typer av glödlampor för din bil. Att veta skillnaden mellan glödlampstyper och bestämma vilken glödlampa som är bäst för dina behov kan vara svårt. Att förstå varje typ av glödlampa som är tillgänglig hjälper dig att göra det bästa valet när du köper glödlampor. I den här artikeln kommer vi att fokusera på bara en typ av glödlampa – H7 LED. Läs mer på bloggen här för liknande artiklar.

Vill läsa om trender och ny teknik inom fordonbranchen? Kolla då in fsek

h7-led-bil

Typer av glödlampor

För att förstå exakt vad en H7 LED är, behöver du veta lite om billampor i allmänhet. Det finns två grundläggande kategorier av glödlampor för fordon. För det första finns det glödlampor som används för de stora, viktiga funktionerna. Dessa glödlampor kan vara strålkastare eller bakljus, men de kan också användas i andra delar av ditt fordon.

Naturligtvis kommer dessa att vara dina ljusare glödlampor, eftersom de är ansvariga för att lysa upp vägen eller varna andra fordon om din närvaro. H7-lampor tillhör denna kategori och används oftast som strålkastare.

Den andra typen av glödlampor är de som kan användas för signalljus eller varselljus. I vissa fall kan du använda en H7 LED för dessa ändamål också, men det är osannolikt.

Beslag

Så vad exakt syftar “H7” på? H7 är en sorts glödlampsbeslag. Olika fordon kräver olika typer av glödlampsbeslag. H7 LED har till exempel en tvåsidig kontakt. Andra typer av strålkastarlampor har tre stift.

På grund av det olika antalet stift är glödlampsbeslag inte utbytbara. Om din bil kräver H7 LED kan du inte byta ut dem mot en glödlampa med tre stift.

Filament

Ett annat sätt på vilket lökar skiljer sig från varandra är i antalet glödtrådar. Filament är de små trådarna som i en traditionell halogenlampa leder elektricitet och blir tillräckligt varma för att producera ljus. Halogenstrålkastare har antingen en eller två glödtrådar.

H7 LED är enkelglödlampor. Titta noga på en H7 LED så ser du att det bara finns en tråd inuti.

Det är klart att detta gör H4-glödlampan överlägsen de flesta andra strålkastarlampor när det gäller bekvämlighet. Det kan också spara tid och pengar för förarna, eftersom du kommer att köpa färre glödlampor och bespara dig besväret med att byta ut både helljus och halvljus.

h7-led-halogen

Halogen vs LED

Om du har gjort någon forskning om de bästa billamporna, eller till och med om du precis har köpt glödlampor online tidigare, har du förmodligen sett termerna halogen, xenon och LED. Dessa är olika typer av glödlampor som vanligtvis används som strålkastare i fordon.

Halogenlampor är standardlampan som finns i de flesta bilar. De är de billigaste, vilket gör dem lättare att byta ut och ett utmärkt val för prisvärt. Medan vissa föredrar dyrare xenonlampor, är moderna halogenlampor också ganska ljusa.

Xenonlampor är en nyare teknik. Dessa glödlampor är fyllda med xenongas, vilket skapar ett starkare ljus. Xenonlampor tenderar också att ha en svalare färgtemperatur, vilket innebär att de verkar blåare än det gula skenet hos en halogenlampa.

LED-lampor är också nya på scenen. LED-lampor håller längre, eftersom de inte är beroende av glödtrådar som så småningom brinner ut. De producerar också ett vitare ljus än halogenlampor, vilket gör dem till ett populärt val för förare som siktar på stil.

H7 LED finns i både halogen- och LED-modeller. H7 LED är dock inte gatulagliga när de används som strålkastarlampor. LED-lampor lyser inte upp tillräckligt mycket av vägen för att fungera säkert som strålkastarlampor.

När ska man använda H7 LED.

Om du handlar efter nya strålkastarglödlampor har du inte så mycket val när det kommer till glödlampan. Vilken typ av glödlampa som behövs bestäms av ditt fordon. Många bilar använder H7 LED som strålkastare, framför allt en mängd olika BMW-, Audi- och Mercedes-fordon.

Du kan hitta rätt glödlampsbeslag för ditt fordon med hjälp av glödlampssökaren på vår hemsida. Om ditt fordon kräver H7 LED, Här säljer de hel och halvljus i olika sockeltyper så som H4 LED och H7 LED.

För kolla in bloggen sportbilcenter för fler fordonsartiklar.

Kolla in denna bloggen upmag om du vill veta varför elbilar är bra för miljön