Kärlek för fordon, miljö och hem

Bilar, nyteknik och hemmet

Bil

5 Anledningar: Varför Blinkers på sidospeglarna?

Blinkers är avsedda att visa andra förare att du ska svänga eller byta körfält. Beroende på vilken sida ljuset är på är det den sida du ska flytta dig till, vilket är anledningen till att dessa billjus är så viktiga!

Om du någonsin har tittat på nya bilmodeller, är du säker på att du har märkt att vissa av dem har blinkers i speglarna? Här är skälen till varför dessa lampor är inbyggda i fordon.

Läs denna bloggen pappi för att veta varför det är viktigt med belysning

1) De förbättrar synligheten

Den första anledningen till att dessa blinkerslampor för bilar har lagts till i sidospeglarna är synligheten. Eftersom de sitter på utsidan av bilen kan andra fordon se dem bättre.

Placeringen gör det mycket lättare att se de orange blinkerslamporna när de tänds för att indikera att du ska svänga. Under regnperioden gör detta att ljusen klirrar mycket tydligare.

2) De hjälper till att täcka döda vinklar.

En annan punkt varför folk vill lägga till dessa små orange LED-blinkers är att de hjälper till att täcka döda vinklar. När du till exempel inte kan se bakljuset, eftersom det ligger utanför spegeln, har du de i speglarna för att indikera att du ska svänga.

Många av de vanligaste orsakerna till olyckor är bristande sikt, så att lägga till denna typ av ljus löser detta problem. Dessutom, som vi redan har berättat, förbättrar billjusen på sidorna sikten i regn, så risken för döda vinklar är mindre.

3) De bidrar till estetiken

Och ja, den här sidoledstrålen är också placerad i estetiskt syfte eftersom de får bilens linjer att se mycket mer futuristiska ut. Sidospeglarna slutar att vara vanliga speglar och blir ytterligare ett inslag av teknik.

Eftersom de består av LED-lampor och inte xenonljus blir deras ljusstyrka mycket mer attraktiv för fordon. Dessa element är så vackra att dessa fordonslampor eftersträvas att införlivas i lastbilsbelysning och bussbelysning.

I vår artikel om H7 LED så pratar vi mer om estetiken lampor ger.

4) De får bilen att se större ut

På samma sätt har tillverkare försökt att införliva denna typ av fordonsljus är i att det hjälper till att få fordonet att se större ut. Tack vare lamporna på sidorna verkar fordonets sidostorlek se större ut vilket förbättrar synligheten bara genom att använda sidolampor för lastbilar.

Blinkers


För säkerheten och körningen är detta ett plus eftersom andra förare kommer att tro att bilen är bredare och större när den blinkar. På så sätt kommer de att veta var den är placerad vilket minskar risken för en eventuell krock, allt genom att använda dessa släpvagns- och sidoljus för bilar!

5) Blinkers ger mervärde

Slutligen sägs det att tillverkarna har införlivat dessa billjus är i och med att de tillför värde till bilen. Tänk bara på det, om du har sidolampor för lastbilar kommer ditt fordon att se mycket modernare, mer tekniskt och banbrytande ut, vilket kommer att få dess värde att öka.

Det är därför många experter på lastbils- och billjus anser att dessa lampor är en investering i sig. När de läggs till ökar värdet på bilar och fordon både som nya och begagnade modeller. Således får dessa billjus din bil att se högklassig ut.

Vill du även veta hur bilbelysning fungerar? läs då denna bloggen lorei

För mer garagevänligt snack, kolla in: https://fansupportform.com/